Vyhľadávanie

Kontakt

Občianske združenie Dlaň
Poštová adresa:
Ulica záhradná 193/14 ,98401 Lučenec
Slovakia
IČO: 37948831
Účet IBAN: SK6111000000002629036093

0903571531

ozdlanlc@gmail.com

ĎAKUJEME NADÁCII ORANGE A NADÁCII SOCIA

05.07.2012 21:30

Nadácia ORANGE podporila náš projekt s názvom „Viem čo chcem, potrebujem len trochu pomôcť“. Cieľom projektu je pomôcť ľuďom so zdravotným znevýhodnením plánovať si svoj život za pomoci ľudí, ktorí sú dôležitou súčasťou ich životov. Pri realizácii tohto projektu vychádzame z myšlienky, že ľudia so zdravotným znevýhodnením sami najlepšie vedia akou cestou by sa mal uberať ich život, a my ostatní – profesionáli, rodičia, priatelia sme tu na to, aby sme im pomohli a povzbudili ich na tejto ceste, ktorá je často náročnejšia ako u nás ľudí, ktorí sme sa narodili bez zdravotného hendikepu.

V rámci projektu pripravujeme interaktívne vzdelávanie pre štyroch ľudí so zdravotným znevýhodnením a členov ich podpornej skupiny s názvom „Ako individuálne plánovať s pomocou podporných skupín?“.  Vzdelávania sa zúčastnia ľudia so zdravotným znevýhodnením, ich rodičia, pracovníci zariadení sociálnych služieb a dobrovoľníci – ľudia, ktorých si sami vybrali k tomu, aby im v budúcnosti pomohli realizovať ich životné plány a sny. Sny sú dôležitou súčasťou života každého človeka, sú niečím čo nás posúva dopredu. Snívame všetci. Niektoré z vecí, ktoré sú pre nás dôležité sú tak veľké, že sami nevieme ako na to ... Je to ako u horolezcov, na to, aby sme sa dostali na vysnívaný VRCH potrebujeme mať podpornú skupinu, ľudí čo nám veria a pomáhajú nám krok po kroku kráčať za našimi snami.

Naše podporné skupiny sa stretnú 27. – 29.7.2012 v Tatranskej Kotline, kde budeme spolu zdolávať Tatranské vrcholy, ale aj vrcholy nášho každodenného života.

Za podporu projektu ďakujeme Nadácii ORANGE a Nadácii SOCIA, z daru ktorej budeme aktivity projektu spolufinancovať.